Eriparisukan tarina

Ensimmäinen ajatus yhteisestä päiväkodista syntyi yllättäen kahvitellessamme syksyllä 2016. Innostus leimahti molempien sydämiin niin vahvasti, että asioista oli suorastaan pakko alkaa ottaa selvää. Yrittäjyys ajatuksena hirvitti molempia, mutta ajattelimme rohkeasti, että yhdessä selviämme kyllä. Siitä se sitten lähti! Pikkuhiljaa uimme paperimeressä eteenpäin ja kaikki nurkat täyttyivät päiväkotihankinnoista.

Mietimme sopivaa nimeä päiväkodillemme ja eräänä aurinkoisena päivänä istuessamme parvekepiknikillä se vain pälkähti päähämme ja tuntui heti omalta: Eriparisukka! Nimi viestii leikkimielisyyttä, lämpöä, iloa ja hyvällä tavalla normista poikkeavaa toimintaa. Päiväkotimme arvomaailma on ollut meille alusta asti selkeä: haluamme kodin, jossa on onnellisia lapsia ja aikuisia luovassa ja rakastavassa ympäristössä ilman kiirettä. Ekologisuus on yksi kantavista arvoistamme ja se on ohjannut polkuamme vihrein askelin. Työskentelytapamme on aina ollut aidosti läsnäolevaa ja pidämme sitä tärkeimpänä asiana ihmistä kohdatessa. Näistä raidoista muodostuu ihanan lämpöinen ja värikäs Eriparisukka.

Sopivaa tilaa etsimme pitkään ja hartaasti. Naureskelimme, että kiikumme vielä mummoina kiikkustuolissa hokien, että ”kyllä se vielä löytyy”. Vihdoin käytännöllinen toimitila löytyi ekotalosta Kummatista. Tuntui, kuin se olisi odotellut juuri meitä kasvimaineen, kierrätyspisteineen, nurmipihoineen ja hiekkahuoneineen. Kyllä nyt kelpaa!

Työntekijöitä haastattelimme tuntosarvet päässä ja olisimme halunneet palkata enemmänkin kuin yhden. Nyt joukkomme on valmiina kirjoittamaan uutta ja omanlaista kertomusta.

Eriparisukan tarinassa on ollut satumaista taikaa joka sivulla. Pimeä talvi hujahti ohi ihan huomaamatta sisäisen aurinkomme hehkuessa. Kaikki palaset ovat loksahdelleet kohdilleen juuri niin kuin on ollut tarkoituskin ja palapelistä on tullut kokonainen ja kaunis unelmiemme päiväkoti. Tämän onnen haluamme jakaa ympärillemme.

Mallu Vilminko & Milka Metsäpolku